Hanna Mellema
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 800 milliliter water
  • 5 zakjes muntthee
  • 140 gram bosbessen
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker
  • Handjevol muntblaadjes
  • 2 citroenen, in schijfjes gesneden
  • IJsblokjes

Heerlijk bij een zomerse barbecue of picknick!

Wanneer het zonnetje schijnt, is er niks lekkerders dan een ijskoud, fruitig drankje. Dit recept voor ice tea is dan ook de ultieme zomerse verwennerij! Een combinatie van zoete bosbessen en verfrissende mint en citroen: wat wil je nog meer? Dit heerlijke drankje zal bij elke barbecue, picknick of tuinfeestje in de smaak vallen. 

Aan de slag!

  • Breng 500 milliliter water aan de kook. Laat de theezakjes hier 5 minuten intrekken.
  • Doe ondertussen 100 gram van de bosbessen in een kan (houd de rest over), en voeg hier de suiker aan toe. Gebruik een pollepel, deegroller of ander hard voorwerp om de bessen een beetje te pletten.
  • Haal de theezakjes uit het water, en giet het water in de kan met de bosbessen. Voeg hier ook 300 milliliter koud water aan toe. Laat dit afkoelen, en voeg eventueel ijsblokjes toe om de temperatuur direct te laten dalen.
  • Giet de ijsthee in 4 glazen. Verdeel de muntblaadjes, citroenschijfjes en overige bosbessen over de glazen. Maak af met wat extra ijsblokjes.
  • Genieten maar!

Lees ook: Aha! Zo maak jij je ijs meteen schepbaar vanuit de vriezer

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock