Jammie
Op zoek naar een nieuw vegan noodle recept? Dan zit je bij ons goed. Nog leuker: deze noodles staan binnen twintig minuten al op tafel! Onze nieuwe favoriet, al zeggen we het zelf.
Zo maak je de vegan soba noodles met bosui en komkommer
- Pak eerst alle ingrediënten voor de saus en doe deze in een kom.
- Meng dan het geheel goed met elkaar.
- Voeg dan de sesamzaadjes, rijstwijnazijn, sojasaus, honing, sesamolie en sriracha toe en meng dit ook goed door elkaar.
- Vervolgens voeg je de bosui toe en schep alles goed om.
- Daarna zet je een pan op het vuur en breng dit aan de kook.
- Voeg daar de soba noodles aan toe en kook dit volgens de verpakking.
- Pak een andere pan en verhit hier wat sesamolie in.
- Voeg hier de ui aan toe en bak het voor 1 minuut.
- Vervolgens voeg je hier de knoflook, gember en chilivlokken aan toe.
- Bak dit geheel voor 1 minuut.
- Voeg dan de witte kool toe.
- Bak dit geheel weer voor tien minuten totdat het gaar is en een lichte crunch heeft.
- Voeg daarna de soba noodles samen met de saus en voeg dit toe aan de pan met de witte kool.
- Haal direct daarna de pan van het vuur.
- Vervolgens doe je de komkommer en de wortel in de pan en meng je alles goed door elkaar.
- Dan de blaadjes koriander erin en klaar zijn je noodles.
- Schep het over in een kom en garneer het gerecht met wat gehakte pinda, extra korianderblaadjes en chilivlokken.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Deze quiche heeft Koning Charles gekozen voor zijn kroningslunch
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.
Bron: Culy | Beeld: Videostill YouTube