Ingrediënten
  • BOSUISAUS
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels rijstawijnzijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Een halve theelepel sriracha
  • 3 stengels bosui, in dunne ringetjes
  • SOBA NOODLES
  • 250 gram soba noodles
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 centimeter gember, fijngeraspt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 halve witte kool, fijngesneden
  • 1 halve komkommer
  • 3 wortels
  • Een handje koriander
  • Citroenschijfjes
Rowan Hattu
5 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • BOSUISAUS
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels rijstawijnzijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Een halve theelepel sriracha
  • 3 stengels bosui, in dunne ringetjes
  • SOBA NOODLES
  • 250 gram soba noodles
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 centimeter gember, fijngeraspt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 halve witte kool, fijngesneden
  • 1 halve komkommer
  • 3 wortels
  • Een handje koriander
  • Citroenschijfjes

Jammie

Op zoek naar een nieuw vegan noodle recept? Dan zit je bij ons goed. Nog leuker: deze noodles staan binnen twintig minuten al op tafel! Onze nieuwe favoriet, al zeggen we het zelf.

Zo maak je de vegan soba noodles met bosui en komkommer

  • Pak eerst alle ingrediënten voor de saus en doe deze in een kom.
  • Meng dan het geheel goed met elkaar.
  • Voeg dan de sesamzaadjes, rijstwijnazijn, sojasaus, honing, sesamolie en sriracha toe en meng dit ook goed door elkaar.
  • Vervolgens voeg je de bosui toe en schep alles goed om.
  • Daarna zet je een pan op het vuur en breng dit aan de kook.
  • Voeg daar de soba noodles aan toe en kook dit volgens de verpakking.
  • Pak een andere pan en verhit hier wat sesamolie in.
  • Voeg hier de ui aan toe en bak het voor 1 minuut.
  • Vervolgens voeg je hier de knoflook, gember en chilivlokken aan toe.
  • Bak dit geheel voor 1 minuut.
  • Voeg dan de witte kool toe.
  • Bak dit geheel weer voor tien minuten totdat het gaar is en een lichte crunch heeft.
  • Voeg daarna de soba noodles samen met de saus en voeg dit toe aan de pan met de witte kool.
  • Haal direct daarna de pan van het vuur.
  • Vervolgens doe je de komkommer en de wortel in de pan en meng je alles goed door elkaar.
  • Dan de blaadjes koriander erin en klaar zijn je noodles.
  • Schep het over in een kom en garneer het gerecht met wat gehakte pinda, extra korianderblaadjes en chilivlokken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze quiche heeft Koning Charles gekozen voor zijn kroningslunch

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Culy | Beeld: Videostill YouTube