Easy peasy!
Naast chocoladekoekjes en zoet gebak, maken wij graag ook een uitstapje naar andere baksels. Zoals deze smakelijke vanille meringue koekjes, die je in een handomdraai op tafel zet. Aan de slag!
Zo maak je de vanille meringue koekjes
- Doe de eiwitten in een kleine kom en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur staan.
- Verwarm de oven voor op 90 graden.
- Voeg vanille, room van wijnsteen en zout toe aan de eiwitten. Voeg geleidelijk suiker toe, 1 eetlepel per keer, kloppend op hoog vuur na elke toevoeging tot de suiker is opgelost.
- Blijf kloppen tot er stijve glanzende pieken vormen (ongeveer 7 minuten).
- Knip een klein gaatje in de punt van een spuitzak met een #32 stertip. Doe de meringue in de zak.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit de meringue in een ronde vorm op de bakplaat.
- Buig de koekjes met een diameter van ongeveer 2,5 centimeter, met ruimte van 5 centimeter uit elkaar.
- Bak de meringue tot het stevig aanvoelt, voor 40-45 minuten. Zet de oven uit en laat de meringues 1 uur in de oven staan met de ovendeur dicht.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
- Verwijder de koekjes van het bakpapier en serveer direct of bewaar in een luchtdichte verpakking.
- Genieten maar!
Lees ook: Recept: makkelijke citroen-meringuetaart
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels