Welke Milka-liefhebber moet dit proberen?
Heb je iets te vieren en ben je een échte chocoladeliefhebber? Dan is deze spectaculaire Milka-taart het spektakel dat je neer wilt zetten. Je staat er even voor in de keuken, maar dan heb je ook een onvergetelijk kunstwerkje om een dikke punt uit te snijden. Kom maar op met die alpenchocolade!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de Milka-taart:
Bereid eerst de cake:
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de 2 bakvormen (15 cm doorsnede) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier (deze moet net zo groot zijn als de bodem van de bakvorm).
- Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig met de vlindergarde.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
- Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag met een spatel, zodat de cake luchtig blijft.
- Meng het cacaopoeder met de suiker en melk en spatel dit door het beslag
- Spatel als laatste de gehakte Milka-chocolade erdoor.
- Weeg het volledige beslag en verdeel dit in 2 gelijke delen in de twee bakvormen.
- Bak de chocoladecake in ongeveer 30-40 minuten gaar.
- Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Als er geen beslag aan de prikker zit, kan de cake uit de oven. Laat de cake volledig afkoelen.
Bereid de vulling:
- Doe de poedersuiker, boter en roomkaas in een beslagkom en meng het op een lage stand tot een geheel. Voeg voorzichtig 5 Milka-chocowafers toe.
- Smeer de vulling tussen de twee lagen cake en op de cake.
Bereid de botercrème:
- Verwarm de suiker en het eiwit au bain-marie op een laag vuur. Schep het mengsel regelmatig door met een spatel. Doe dit net zo lang totdat alle suiker is opgelost. Het mengsel is volledig opgelost als je geen korrels meer tussen je duim en wijsvinger voelt.
- Haal het mengsel van het vuur en klop de meringue stijf.
Wanneer de meringue helemaal omhoog is gekomen en in de kom blijft hangen, kan je de garde vervangen voor de vlindergarde. - Nu kan je geleidelijk de boter (op kamertemperatuur!) gaan toevoegen.
- Klop het geheel tot een gladde massa en voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe.
- De botercrème is nu klaar voor gebruik, smeer deze als een dun laagje uit over de gehele taart.
- Tip: Wil jij ook van die te gekke kleuren? Voeg dan paarse voedselkleurstof toe aan de botercrème.
Bereid de drip:
- Verwarm de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom. Zet de afgewogen slagroom even in een beker op laag vuur om het op temperatuur te laten komen.
- Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is kan je voorzichtig de kom van het vuur halen. Voeg nu rustig, al roerend, de slagroom toe.
- Roer dit voorzichtig samen tot een gladde massa.
De drip is klaar om over de bovenkant van de taart heen te schenken. - Tip! Zorg ervoor dat de drip niet te warm is als je de cake gaat drippen. Je kan dit testen door een beetje drip bovenop de cake te schenken en uit te smeren. Als de botercrème smelt, is de drip nog te warm!
Bereid de topping:
- De leukste stap! Maak de ultieme taart af met jouw favoriete Milka-producten. Het lekkerste is om een combinatie te maken van de Milka-koekjes, -cake en -repen.
Ook lekker: Romige Schwarzwälder Kirschtorte
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Milka
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.