Rowan Hattu
75 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram saucijzen
  • 400 gram witte ui
  • 100 gram boter
  • 1 bouquet de garni
  • 1 runderbouillon
  • 8 stukken stokbrood
  • 150 gram emmentaler
  • Zout

Ouderwets lekker!

Ben je fan van soep, dan ben je vast en zeker ook fan van een heerlijke uiensoep. En speciaal met dit herfstweer is zo’n soepje natuurlijk al helemaal een heerlijk gerecht. Daarom hebben we vandaag op het menu: uiensoep met worst en kaas. Ouderwets lekker.

Zo maak je de uiensoep met worst en kaas

  • Allereerst verwijder je het vel van de saucijzen.
  • Daarna snijd je deze in stukjes.
  • Gooi ze dan in een pan en voeg daar een eetlepel boter bij.
  • Bak ze vervolgens net zo lang totdat ze krokant zijn.
  • Als ze krokant genoeg zijn, schep de stukjes saucijs over in een kom en zet het opzij.
  • Fruit dan in diezelfde pan wat ui.
  • Let op: bak ze tot ze zacht worden, maar laat het niet bruin worden!
  • Voeg daarna de bouillon toe.
  • Gevolgd door het bouquet garni.
  • Breng dit dat net tegen de kook aan.
  • Vervolgens laat je dit 1 uur garen tot de ui helemaal zacht is.
  • Laat dan de stukjes worst nog 10 minuten meewarmen.
  • Hierna verwijder je de bouquet garni uit de pan.
  • Pak dan wat borden of kommen en schep de soep hierin.
  • Verdeel hierbij de uien en de worst goed over de hoeveelheid kommen/borden.
  • Doe dan het stokbrood met emmentaler, gratineer onder de grill.
  • Leg dit stokbrood over de soep heen en serveer direct.
  • Bon appetit!

Lees ook: Overheerlijke mosterdsoep met spekjes en biercroutons

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock