Lekker!
Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar een tunacado is toch écht een ding. De naam verklapt het eigenlijk ook al een beetje: tonijn en avocado. Dit heerlijke broodje moet je dan ook wel een keer gemaakt én geproefd hebben!
Zo maak je een broodje tunacado
- Meng als eerst de tonijn met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine.
- Doe dit totdat er een luchtige massa ontstaat.
- Wanneer dit het geval is, proef je de tonijnmousse en top het dan af met wat peper en zout.
- Zet dit opzij en ga verder met de rest van de tunacado.
- Snij de tomaat in plakjes en bestrooi deze met zout.
- Op deze manier trek je het vocht uit de tomaat, waardoor je broodje niet sompig wordt.
- Leg de plakjes dan opzij.
- Pak dan het roggebrood en rooster dit in een grill.
- Zorg er wel voor dat je het broodje af en toe omdraait.
- Wanneer de korst knapperig genoeg is, haal je het broodje uit de grill.
- Snij het brood open en laat het voor ongeveer vijf minuten afkoelen.
- Besmeer na vijf minuten beide kanten met pesto.
- Voeg daar dan een dikke klodder tonijnmousse aan toe.
- Gevolgd door de plakjes avocado.
- Daarna leg je de plakjes tomaat erop en dep deze dan droog met keukenrolpapier.
- Leg dan de bovenkant van het broodje op het geheel en je bent klaar om aan te vallen.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Deze frisse no-bake cheesecake met frambozen is perfect voor de lente
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock