Rowan Hattu
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 blikje tonijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel Amerikaanse fritessaus
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel dille
  • Zout en peper
  • VOOR DE TUNACADO
  • 2 roggebroodjes
  • 1 tomaat
  • Een halve avocado
  • 4 eetlepels pesto

Lekker!

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar een tunacado is toch écht een ding. De naam verklapt het eigenlijk ook al een beetje: tonijn en avocado. Dit heerlijke broodje moet je dan ook wel een keer gemaakt én geproefd hebben! 

Zo maak je een broodje tunacado

  • Meng als eerst de tonijn met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine.
  • Doe dit totdat er een luchtige massa ontstaat.
  • Wanneer dit het geval is, proef je de tonijnmousse en top het dan af met wat peper en zout.
  • Zet dit opzij en ga verder met de rest van de tunacado.
  • Snij de tomaat in plakjes en bestrooi deze met zout.
  • Op deze manier trek je het vocht uit de tomaat, waardoor je broodje niet sompig wordt.
  • Leg de plakjes dan opzij.
  • Pak dan het roggebrood en rooster dit in een grill.
  • Zorg er wel voor dat je het broodje af en toe omdraait.
  • Wanneer de korst knapperig genoeg is, haal je het broodje uit de grill.
  • Snij het brood open en laat het voor ongeveer vijf minuten afkoelen.
  • Besmeer na vijf minuten beide kanten met pesto.
  • Voeg daar dan een dikke klodder tonijnmousse aan toe.
  • Gevolgd door de plakjes avocado.
  • Daarna leg je de plakjes tomaat erop en dep deze dan droog met keukenrolpapier.
  • Leg dan de bovenkant van het broodje op het geheel en je bent klaar om aan te vallen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze frisse no-bake cheesecake met frambozen is perfect voor de lente

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock