Dorien Ypma
25 min.
24 pers.
Ingrediënten
  • 12 eieren
  • 115 gram mayonaise
  • 1 eetlepel gele mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Paprikapoeder, om te garneren
  • Verse bosui of peterselie, om te garneren

Heerlijk voor op een borrelplank!

Tijdens een verjaardag mag het traditionele gevulde eitje niet ontbreken. Het blijft een favoriet van iedereen. Deze Hollandse eieren zijn rijkelijk gevuld met een romig mengsel van eierdooiers, mayonaise, mosterd en kruiden. Er zijn veel recepten met verschillende variaties om te maken, maar deze klassieke gevulde eieren blijven toch wel het állerlekkerste.

Zo maak je traditionele gevulde eieren

  • Doe de eieren in een kookpan en vul deze met koud water tot de eieren net onder staan. Breng het water aan de kook, dek af en haal van het vuur. Laat de eieren 12 minuten staan. Laat de gekookte eieren daarna ‘schrikken’ door ze onder koud water te zetten.
  • Laat de eieren afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze door de helft.
  • Doe de eierdooiers in een kom en leg de gekookte eiwitten opzij.
  • Meng mayonaise, mosterd, kerriepoeder, paprikapoeder en peper en zout in de kom met de eierdooiers goed door elkaar.
  • Doe het eimengsel in een spuitzak met een spuitmond in de vorm van een ster.
  • Spuit het eimengsel in de gehalveerde eiwitten.
  • Garneer de gevulde eieren met een snufje paprikapoeder en fijngesneden bosui of peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: lasagne met kip, mozzarella en Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock