Eens wat anders dan de Hollandse stootpot
Als wij aan stoofpotten denken, denken we veelal aan stoofpotten met veel vlees. Zo maakten we laatst deze heerlijke runderstoofpot. Een stoofpot met vis hadden we nog niet eerder gemaak, tot nu toe. Zo probeerden we recent deze Toscaanse visstoofpot uit.
Voor herhaling vatbaar!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Doe de cherrytomaten en visbouillon in een blender of keukenmachine en mix dit tot een egaal mengsel.
- Schenk het mengsel door een zeef en druk de tomatenresten die overblijven voorzichtig met een lepel door de zeef. Door het mengsel te zeven, krijg je geen restjes van de velletjes van de cherrytomaten in je gerecht.
- Doe de olijfolie, bosui, knoflook, ansjovis en chilivlokken in een grote koekenpan en zet de pan vervolgens op een middelhoog vuur.
- Sauteer de knoflook en ui, roer regelmatig door.
- Schenk het tomatenmengsel in de pan draai het vuur wat hoger, roer goed door. Zet het vuur laag als het mengsel begint te bubbelen en laat de pan daarna 10 minuten op het vuur staan.
- Snijd de witte vis in stukken. Voeg de witte vis en garnalen (of zeevruchten) toe aan het tomatenmengsel.
- Breng de vis eventueel op smaak met wat zout. Draai het vuur hoog en doe een deksel op de pan. Laat zo’n 5 minuten koken of tot de vis helemaal gaar is.
- Roer de kruiden door het mengsel.
- Serveer de visstoofpot met stokbrood.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Romige pestogarnalen met knoflook en champignons
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Food Wishes | Beeld: videostill