Sabine


Vind jij dat heerlijke broodje met tonijn ook zo lekker?

Dat de V&D in 2015 haar deuren moest sluiten was niet bepaald het leukste nieuws van dat jaar, maar dat we daardoor ook de La Place gingen missen, was best wel een domper. Gelukkig hoefden we de La Place niet volledig te missen en bestaat-ie nog steeds, maar het restaurant heeft wel minder vestigingen. Gelukkig is het helemaal niet zo heel moeilijk om bepaalde La Place-knallers zelf te maken. Wij weten namelijk hoe je de heerlijke tonijnsalade kunt maken!

Dit heb je nodig:

  • 50 gram tonijn op oliebasis uit blik
  • 1 appel (jonagold), in kleine blokjes
  • 1 tomaat, in kleine blokjes,
  • halve rode ui, gesneden
  • 1 eetlepel ketchup
  • 3 eetlepels mayonaise
  • peper en zout naar smaak
  • 3 stengeltjes bieslook, gesneden
  • 1 pistolet
  • handje sla

Zo maak je het:

  • Doe de mayonaise en ketchup in een kommetje en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • De de appel- en tomatenblokjes in een kom samen met de gesneden ui en uitgelekte tonijn. Doe de saus hierbij en roer tot het een geheel is. Roer daarna ook de gesneden bieslook door het tonijnmensel. 
  • Snijd de pistolet open en smeer de tonijnsalade op een van de helften. Verdeel daarna de sla over de tonijnsalade. Dek af met de andere helft van de pistolet.

Lees ook: Zo maak je die verrukkelijke kruidenroomkaas van La Place

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Zelfmaak ideetjes | Beeld: Videostill YouTube the stay at home chef