Ingrediënten
  • BANKETBAKKERSROOM:
  • 500 milliliter melk
  • 100 gram suiker
  • 45 gram maïzena
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • TOMPOUCETAART:
  • 500 milliliter slagroom
  • 30 gram suiker
  • 16 gram slagroomversteviger (klop-fix)
  • 1 rol verse bladerdeeg (270 gram)
  • GLAZUUR:
  • 180 gram poedersuiker
  • 80 gram frambozen
Vivian
120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • BANKETBAKKERSROOM:
  • 500 milliliter melk
  • 100 gram suiker
  • 45 gram maïzena
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • TOMPOUCETAART:
  • 500 milliliter slagroom
  • 30 gram suiker
  • 16 gram slagroomversteviger (klop-fix)
  • 1 rol verse bladerdeeg (270 gram)
  • GLAZUUR:
  • 180 gram poedersuiker
  • 80 gram frambozen

Deze taart is perfect voor tompouce-liefhebbers

Onlangs gingen onze hartjes al wat sneller kloppen toen wij zagen dat HEMA tomsoesjes (tompouce in soesjes-vorm) op de markt bracht. Ook Albert Heijn gaf een originele draai aan de roze lekkernij. De supermarkt kwam op de proppen met een heuse tompoucedonut. De mannen van Sterk in de Keuken bedachten nóg een leuke draai op het zoete gebakje: de tompoucetaart. Voor als één stukje tompouce eigenlijk net niet genoeg is. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de tompoucetaart:

Banketbakkersroom:

  • Doe de eidooiers, suiker en 50 milliliter melk in een beslagkom. Roer dit goed door en voeg vervolgens de maïzena toe. Roer dit opnieuw goed door, tot alles vermengd is.
  • Verhit 450 milliliter melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het vanillemerg eruit. Voeg dit vanillemerg aan de steelpan toe en breng aan de kook.
  • Giet al roerend de helft van de hete melk op het eiermengsel. Roer dit goed door. Giet het eiermengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng opnieuw aan de kook. Roer dit 1 à 2 minuten door met een garde.
  • Giet de banketbakkersroom in een ovenschaal. Dek de room gelijk af met plasticfolie. Laat de room even afkoelen en zet de schaal vervolgens in de koelkast totdat deze volledig afgekoeld is. Dit duurt minimaal een uur, ga ondertussen verder met de volgende stap.

Tompoucetaart:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het bladerdeeg in de breedte doormidden en leg op de bakplaat. Zorg ervoor dat de twee helften goed uit elkaar liggen. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het bladerdeeg, zodat dit niet gaat rijzen. Bak het bladerdeeg in de oven, zo’n 20 minuten.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker en de slagroomversteviger. Doe de room in een spuitzak met een kartelmond.
  • Laat het bladerdeeg afkoelen op je werkblad.
  • Als de banketbakkersroom een soort gelei is geworden, haal je het uit de koelkast. Roer dit goed door met een keukenmachine of een garde, totdat het geheel weer glad is. Doe ook deze room in een spuitzak met kartelmond.
  • Spuit één helft van het bladerdeeg vol met banketbakkersroom. Verdeel daar ook de slagroom over, maar houd wat over voor de bovenkant van de taart. Leg het andere bladerdeeg bovenop de banketbakkersroom en slagroom.

Glazuur:

  • Plet de frambozen met een staafmixer tot een gladde massa en meng met de poedersuiker. Haal dit eventueel door een bolzeef om de pitjes te verwijderen. Verdeel het frambozenglazuur vervolgens over het bladerdeeg en maak het af met toefjes slagroom.

Geniet van deze enorm lekkere tompoucetaart!

Lees ook: Hmmm… Tompouce! Zó maak je ze makkelijk en snel zelf!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Sterk in de Keuken | Beeld: Videostill Sterk in de Keuken