Heerlijk!
Wij zijn dol op zoet beleg, maar deze tiramisu spread is toch wel echt een favoriet. Hij is makkelijk om te maken, lekker en smaakt naar de authentieke Italiaanse tiramisu. Aan de slag!
Zo maak je de tiramisu spread:
- Pak een middelgrote kom en doe hier de gehakte chocolade in.
- Combineer in een kleine steelpan 60 milliliter slagroom en de koffielikeur en verwarm het op middelhoog vuur, tot het suddert. Laat dit voor 3-4 minuten.
- Giet het roommengsel over de chocolade, laat 5 minuten staan en roer tot een gladde massa. Zet het in de koelkast voor 10 – 15 minuten.
- Klop ondertussen in een keukenmixer met garde de mascarpone, suiker, espressopoeder, vanille-extract en een snufje zout tot een gladde en romige massa, op mediumstand voor 1-2 minuten.
- Voeg geleidelijk de resterende slagroom toe en klop tot stijve pieken, voor 2-3 minuten.
- Doe de tiramisu spread in een grote pot of verdeel over kleine glazen. Bedek ze vervolgens met de chocoladesaus en vouw dit zachtjes door elkaar.
- Bestuif met cacaopoeder en serveer er eventueel lange vingers bij.
- Buon appetito!
Op taart of cake
Nu is deze tiramisu spread natuurlijk heerlijk voor op brood, maar je kan hem ook gebruiken als vulling voor taart en cake. Wat dacht je bijvoorbeeld aan een laagje tiramisu spread over een zoete koffie cheesecake? Lekker met stukjes lange vingers en natuurlijk een kopje koffie!
Lees ook: Recept: overheerlijke no bake tiramisu-ballen
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash, Victoria Alexandra