Twee van je favoriete toetjes gecombineerd in één heerlijk dessert!
In de keuken is niets leuker dan twee van je favoriete gerechten combineren tot één gerecht. En omdat we ons niet kunnen voorstellen dat iemand niet houdt van cheesecake en tiramisu, delen we vandaag een recept waarin we die twee desserts omtoveren tot één gerecht. Dat wordt smullen!
Zo maak je de tiramisu cheesecake:
- Dompel de lange vingers in de koffie.
- Bekleed twee springvormen met bakpapier en verdeel de in koffie gedoopte lange vingers hierover.
- Vries de lange vingers dan in totdat deze bevroren zijn.
- Combineer in een grote kom de roomkaas, de mascarponekaas en het vanille-extract. Meng dit goed door elkaar.
- Pak dan een andere kom en doe daar de melk, suiker en gelatine in. Klop het mengsel totdat de gelatine is opgelost.
- Giet het melkmengsel door een zeef in de kom met het roomkaasmengsel en meng ook dit weer goed door elkaar.
- Bekleed nog een springvorm met bakpapier en giet hierin 1/3 van het cheesecakebeslag. Zet in de koelkast en laat ongeveer 2 uur opstijven.
- Voeg dan een laag bevroren lange vingers toe bovenop de gekoelde cheesecakelaag.
- Giet daaroverheen nog eens 1/3 van het cheesecakemengsel en zet dit weer voor 2 uur in de koelkast. Herhaal vervolgens nog één keer met het overige beslag en de overige lange vingers.
- Zet de cheesecake tot slot nog 2 uur in de koelkast, of totdat deze goed stevig is.
- Haal de cheesecake uit de springvorm en bestrooi met de cacaopoeder totdat de hele bovenkant bedekt is.
- En klaar is de tiramisu cheesecake. Over dit dessert ga je gegarandeerd complimenten krijgen!
Lees ook: Moet je proberen: heerlijke chocolate chip cookies met tiramisu smaak
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock