Ingrediënten
  • 65 gram yoghurt
  • 1 eetlepel kikkererwtenmeel
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Snufje zout
  • 220 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • Voor de masala:
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 laurierblad
  • 1/2 rode ui, gesneden
  • Zout, naar smaak
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 groene chilipeper, grofgesneden
  • 1 theelepel rode chilipoeder
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 2 tomaten, gesneden
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 120 milliliter water
  • Zout
  • 1 eetlepel olie
  • Verse koriander, fijngesneden, naar smaak
Christel
Ingrediënten
  • 65 gram yoghurt
  • 1 eetlepel kikkererwtenmeel
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Snufje zout
  • 220 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • Voor de masala:
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 laurierblad
  • 1/2 rode ui, gesneden
  • Zout, naar smaak
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 groene chilipeper, grofgesneden
  • 1 theelepel rode chilipoeder
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 2 tomaten, gesneden
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 120 milliliter water
  • Zout
  • 1 eetlepel olie
  • Verse koriander, fijngesneden, naar smaak

Dit Indiase gerecht wordt ook vaak met kip gemaakt

Wat standaard bij ons in de koelkast staat? Champignons! We zijn dol op de eetbare paddenstoelen en kunnen het eten bij de vleet. Ben jij ook dol op champignons en op goed gekruide gerechten? Probeer deze tikka masala met champignons dan eens uit!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de tikka masala met champignons?

  • Doe de yoghurt, kikkererwtenmeel, garam masala, gemberpasta, chilipoeder, kurkuma, het citroensap, de zonnebloemolie en zout in een kom en roer met een spatel tot alles goed is vermengd. Roer de champignons door het mengsel en laat 10 à 15 minuten staan.
  • Zet een koekenpan op een hoog vuur en verhit de boter en olijfolie erin. Doe de champignons in de pan en bak een paar minuten. Roer de champignons regelmatig door. Draai het vuur uit en zet apart.
  • Verhit in een andere koekenpan een eetlepel boter op een middelhoog vuur.
  • Doe de komijnzaadjes, het laurierblad en de rode ui in de koekenpan. Roer door en bak 2 minuten. Voeg wat zout toe en roer door.
  • Doe de gemberpasta en knoflook in de pan en bak een minuut mee.
  • Voeg de chilipeper, chilipoeder, garam masala en kurkuma toe. Roer goed door.
  • Doe de tomaten in de koekenpan en bak zacht.
  • Voeg de cashewnoten, het water en een snuf zout toe. Meng goed en draai het vuur hoog. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten staan.
  • Draai het vuur uit en laat het mengsel afkoelen. Haal het laurierblad uit het mengsel en hevel het over in een keukenmachine. Laat net zo lang draaien tot een pasta ontstaat.
  • Verhit een eetlepel olie in dezelfde koekenpan en doe de pasta erin. Voeg een scheutje water toe en laat 10 minuten koken. Voeg eventueel wat extra water toe als de pasta te dik wordt. 
  • Voeg de champignons toe en roer goed door. Bak de champignons 3 minuten in de saus. Voeg wat koriander toe en klaar is Kees.

Ook lekker: Cheesecake met bananenpudding

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Get Curried | Beeld: Videostill YouTube