Joe! Wij duiken meteen de keuken even in
We fantaseren regelmatig over verre reizen naar de zon. Een vakantie naar Thailand zien we dan ook wel zitten. Helaas denkt onze portemonnee daar ietwat anders over. We kunnen niet zomaar een enkeltje Thailand boeken, maar wat we wel kunnen doen is de Thaise keuken naar Nederland halen. Zo maakten we onlangs deze Thaise zoetzure gamba’s.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in behapbare stukken.
- Doe de vissaus, witte azijn, ketchup en kristalsuiker in een kommetje en roer tot alles goed met elkaar is vermengd. Zet apart voor later.
- Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en verhit de zonnebloemolie erin.
- Doe de knoflook en ui in de pan en bak een halve minuut.
- Voeg de paprika, ananas en komkommer toe. Bak 1 minuut.
- Schenk de saus bij de groentes en roer door. En laat 1 minuut staan.
- Voeg de maizena toe en meng alles goed. Voeg daarna de gamba’s toe en bak gaar in een paar minuten.
- Voeg als laatst de bosui toe en roer nog even door.
- Verdeel de zoetzure gamba’s over de borden. Geniet ervan!
Ook lekker: Simpele monchoutaart
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill