Wij beginnen spontaan te watertanden
Malse kip in een lekkere woksaus; we zijn er dol op. Dit Thaise recept tilt je stukje kip naar een hoger niveau en is bovendien ontzettend makkelijk te maken. Duik dus maar meteen de keuken in om deze Thaise cashew-kip te maken.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Doe de kipfilet in een kom en breng op smaak met zout. Roer door.
- Voeg de maizena toe en meng tot elk stukje kip is bedenkt met maizena, laat even staan.
- Maak ondertussen de woksaus.
- Doe de sojasaus, witte wijnazijn, suiker en 1 eetlepel maizena in een kommetje en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
- Verhit olie in een (frituur)pan op zo’n 165 °C. Schud het teveel aan maizena van de stukjes kip af en doe in de pan. Bak de kip in totaal 4 minuten, draai de stukjes om na 2 minuten.
- Schep de stukjes kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook en uien toe en bak een halve minuut.
- Doe de cashewnoten in de pan en bak ze goudbruin. Voeg daarna de chilipepers en de paprika toe. Bak 1 minuut.
- Voeg de kip en de saus toe en roerbak 3 à 4 minuten en klaar is Kees.
- Serveer met bosui.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Pittige shakshuka met chorizo
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill