Recept: tartine met tomatensalsa en een gepocheerd ei

Ingrediënten
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 2x 2 eetlepels extra verge olijfolie
  • 360 gram Looye Honingtomaten
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 grote rode ui, in ringen gesneden
  • 1 komkommer, in flinterdunne plakken gesneden
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 dikke plakken brood
  • 2 avocado’s, in plakken gesneden
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • Handje veldsla
Christel
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 2x 2 eetlepels extra verge olijfolie
  • 360 gram Looye Honingtomaten
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 grote rode ui, in ringen gesneden
  • 1 komkommer, in flinterdunne plakken gesneden
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 dikke plakken brood
  • 2 avocado’s, in plakken gesneden
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • Handje veldsla

Heerlijk om te eten met Pinksteren!

Het is bijna Pinksteren en dus pakken we dit lange weekend uit met een uitgebreid ontbijt, lunch of diner. Deze heerlijke tartine met tomatensalsa en een gepocheerd ei is heerlijk als brunch of lunch. Zo maak je ’t: 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen? 

  • Breng water samen met 1 eetlepel natuurazijn in een grote pan op een middelhoog vuur aan de kook. De pan moet met genoeg water gevuld zijn, zodat je er eieren in kunt pocheren. 
  • Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie op een middelhoog vuur en voeg de Looye Honingtomaten toe. Bak de tomaten 2 à 3 minuten en breng op smaak met zout en peper. Laat de tomaten afkoelen. 
  • Doe de tomaten, komkommer, rode ui, rode wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en peterselie in een kom en meng goed door elkaar. Laat de salsa even staan.
  • Als het water kookt, draai je het vuur laag, zodat het water zacht pruttelt. Breek de eieren in aparte kommetjes en laat de eieren rustig 1 voor 1 in het water vallen. Zet het vuur weer hoger en laat de eieren 3 minuten koken. Hevel ze daarna uit de pan en plaats op een bord. 
  • Smeer de mayonaise uit op de plakken brood en verdeel er de avocadoplakken over. Verdeel daarna de salsa over de avocado, leg er wat veldsla op en leg daarbovenop het gepocheerde ei. 
  • Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat zout en peper. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: simpele en snelle rabarber-galette

Bron en Beeld: Looye Kwekers