Redactie Kookfans
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 limoen
  • 1 Jalapeño peper
  • 2 handjes koriander
  • 2 theelepels komijn
  • Zout en peper
  • Tortilla's
  • 650 gram biefstuk
  • Avocado

Makkelijk, gezond en megalekker!

We zijn dol op de Mexicaanse keuken! Een lekkere fajita gaat er dan ook altijd wel in. Enne, deze variant is niet alleen ontzettend smaakvol, maar doordat hij gegaard is in de airfryer bevatten deze fajita’s ook nog eens minder vet. Naast de steak bestaat de vulling uit ui, paprika en een salsa van tomaat. Je maakt de fajita helemaal af met kaas en koriander. Dat wordt smullen!

Aan de slag!

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Maak ondertussen de salsa. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe aan een kom. Snij een halve paprika en een rode ui fijn en voeg deze ook toe.
  • Doe vervolgens de Jalapeño, koriander en komijn ook in de kom en meng goed door. Zet de salsa vervolgens in de koelkast.
  • Kruid nu het vlees met zout, komijn en peper en zet deze in de airfryer. Wacht tot het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt en bak voor 4 tot 8 minuten per kant. Haal de steak daarna uit de airfryer en laat het 5 minuten staan.
  • Doe vervolgens de gesneden ui en paprika voor 2 tot 3 minuten in de airfryer.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes en beleg de tortilla’s met het vlees, de groente uit de airfryer, de salsa, avocado en een schijfje limoen.
  • Garneer met wat kaas en een paar blaadjes koriander.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Onmisbare recepten voor een heerlijke picknick

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels