Een leuke manier om óók je kids meer groenten te laten eten
Hoe dol wij ook zijn op pannenkoeken, erg gezond zijn ze helaas niet. Vooral niet als je er ook nog eens een flinke laag stroop op smeert en ‘m ondersneeuwt met poedersuiker. Toch is er een manier om je pannenkoeken een healthy makeover te geven, zo laat tv-kok Jamie Oliver zien. Met deze kleurrijke spinaziepannenkoeken krijg niet alleen jij genoeg groente binnen, ook je kids zullen er van smullen. Yes!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de spinaziepannenkoeken:
- Halveer, ontpit, schil en snijd de avocado en snijd de tomaten in vieren. Doe deze in een slakom met een kwart van de spinazie. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg ze samen met de korianderblaadjes toe aan de kom. Pers vervolgens het limoensap uit over de groenten. Besprenkel met 1 eetlepel extra vierge olijfolie en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Meng goed en zet opzij.
- Breek het ei in een blender en voeg de bloem, melk, de rest van de spinazie en een snufje zout en peper toe en meng tot een gladde massa. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Vet de pan in met een beetje olijfolie en giet er een dun laagje beslag in. Draai de pan rond totdat het beslag helemaal verdeeld is over de bodem van de pan. Kook 2 minuten aan één kant, of tot deze licht goudbruin is. Leg de pannenkoek vervolgens op een schaal en ga verder met de volgende pannenkoek.
- Bedek elke pannenkoek met cottage cheese, de avocadosalade en een paar druppels chilisaus. Maak de spinaziepannenkoeken nóg lekkerder met wat limoensap en een spiegeleitje.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: Mexicaanse taco-ovenschotel
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill Jamie Oliver