Ingrediënten
  • 4 middelgrote courgettes
  • Zonnebloem- of olijfolie om in te frituren
  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram Provolone kaas, geraspt
  • 15 gram basilicum, gesneden
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper
Christel
20 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 4 middelgrote courgettes
  • Zonnebloem- of olijfolie om in te frituren
  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram Provolone kaas, geraspt
  • 15 gram basilicum, gesneden
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper

Heb jij weleens van deze pasta gehoord?

Spaghetti alla Nerano is vernoemd naar de plaats Nerano in het Italiaanse Napels. In deze pasta staat de courgette centraal. In plaats van diverse groentes door de pasta te doen, heb je voor deze pasta alleen de groente courgette nodig. Naast courgette gaat er ook een royale portie kaas door deze pasta waardoor-ie zo lekker romig wordt.

Ga jij dit een keer maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je Spaghetti alla Nerano?

  • Was de courgettes en snijd deze in dunne plakken.
  • Doe genoeg olie in een sauspan om de courgetteplakjes in te frituren. Doe de plakjes in de pan zodra de olie een temperatuur van 170 °C heeft bereikt. Let op dat je niet te veel plakjes in één keer frituurt! Als de plakjes bovenop elkaar liggen worden ze namelijk minder mooi bruin.
  • Frituur de plakjes zo’n 2 tot 3 minuten of tot ze goudbruin zijn geworden.
  • Laat de courgetteplakjes uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de spaghetti al dente en voeg wat zout aan het kookwater toe. Giet de spaghetti af, maar bewaar zo’n 200 milliliter van het kookwater.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en sauteer de tenen knoflook. Vis de knoflooktenen daarna uit de olijfolie en voeg de plakken courgette, de spaghetti en de helft van het bewaarde spaghettiwater.
  • Roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Voeg de Provolone in delen toe terwijl je blijft roeren en voeg daarna de basilicum en Parmezaanse kaas toe. Voeg daarna nog wat van het overgebleven kookwater toe om de saus de gewenste dikte te geven.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Waarom je je ongekookte pasta eerst in de oven moet doen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Memorie di Angelina, Giallo Zafferrano | Beeld: Videostill YouTube