Ideaal als lunch!
Wij kunnen elke dag wel vis eten! Niet alleen omdat het gezond is, maar vooral omdat het zo lekker is. Deze Spaanse tonijnwrap is een goed voorbeeld van een lekkere en voedzame lunch. Door de romige knoflooksaus til je de tonijnwrap naar een hoger niveau!
Ga jij dit binnenkort maken?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de wrap?
- Begin met het maken van de knoflooksaus.
- Doe de hummus in een kom en voeg de havermelk, het citroensap, de knoflook, het zout en de peper toe. Roer tot een geheel en zet in de koelkast.
- Doe een zeef op een kom en doe de tonijn in de zeef. Druk de olie lichtjes uit de tonijn.
- Doe de tonijn in een grote kom en voeg de ui, tomaat, het zout en de peper toe en roer tot een geheel.
- Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep de avocado uit de schil. Snijd in dunne stukjes.
- Verwarm de tortilla’s even in een koekenpan aan beide kanten.
- Verdeel de tonijn in het midden in een reep over de tortilla en leg de helft van de avocado erop.
- Breng de avocado eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
- Schep een zo’n drie tot vier eetlepels van de knoflooksaus over de tonijn en breng op smaak met paprikapoeder.
- Voeg als laatst de alfalfa toe en rol de tortilla’s in de vorm van een wrap.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Belgische Croque Madame
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill