Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare ciabatta, in blokjes gesneden
  • 60 milliliter olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 8 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 80 gram Schwarzwalderham, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder, naar smaak
  • 1440 milliliter kippenbouillon
  • Zout, peper en cayennepeper, naar smaak
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • 4 grote eieren
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare ciabatta, in blokjes gesneden
  • 60 milliliter olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 8 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 80 gram Schwarzwalderham, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder, naar smaak
  • 1440 milliliter kippenbouillon
  • Zout, peper en cayennepeper, naar smaak
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • 4 grote eieren

Deze soep heet ook wel Sopa de Ajo

Wij zijn dol op soep en vinden het heerlijk om te variëren met deze maaltijd. Onlangs maakten we een romige kaastortellinisoep, prei-courgettesoep en een Thaise Tom Kha Kai soep. Overheerlijk! We doken opnieuw de keuken in om een nieuwe soep uit te probeerden. Dit keer flansten we de Spaanse knoflooksoep in elkaar en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Welke knoflookliefhebber moet dit een keer proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Spaanse knoflooksoep?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en verdeel de blokjes brood eroverheen. Besprenkel de blokjes brood met wat olijfolie.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de stukjes brood krokant in zo’n 15 minuten.
  • Doe 60 milliliter olijfolie in een soeppan en voeg de knoflook toe.
  • Draai het vuur op middelhoog en roer de knoflook door.
  • Bak de stukjes knoflook tot ze licht gebruind zijn.
  • Voeg de stukjes ham toe – als je Spaanse ham hebt, is dat natuurlijk helemaal perfect – en roer goed door. Laat 1 minuut staan.
  • Voeg de paprikapoeder toe, roer opnieuw goed door en laat 1 minuut op het vuur staan.
  • Voeg de stukjes brood toe en meng alles goed.
  • Schenk de bouillon in de pan en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  • Breng aan de kook en draai het vuur vervolgens laag.
  • Verdeel de peterselie over de soep en roer opnieuw door.
  • Voeg 4 eieren toe, die je pocheert voor een paar minuten met de deksel op de pan.
  • Serveer de knoflooksoep met nog wat extra paprikapoeder en peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Zomerse pasta à la Jamie Oliver

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill