Ingrediënten
  • Boter, om in te vetten
  • 160 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 90 gram gesmolten boter
  • Zout
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 60 gram zure room
  • 2 eetlepels bloem
  • 120 gram chocoladedruppels, gesmolten en een beetje afgekoeld
  • 80 gram karamelsaus
  • 10 kleine Snickers, grofgesneden
  • 30 gram pinda’s, grofgesneden
Christel
100 (+4 uur opstijven) min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Boter, om in te vetten
  • 160 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 90 gram gesmolten boter
  • Zout
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 60 gram zure room
  • 2 eetlepels bloem
  • 120 gram chocoladedruppels, gesmolten en een beetje afgekoeld
  • 80 gram karamelsaus
  • 10 kleine Snickers, grofgesneden
  • 30 gram pinda’s, grofgesneden

Het beste van twee werelden

Wij zijn dól op cheesecake en kunnen Snickers eten bij de vleet. Combineer je de twee? Dan heb je een lekkernij om u tegen te zeggen. Waar wacht je nog op? Steek de handen maar uit de mouwen om deze overheerlijke Snickers-cheesecake te maken.

Hier willen wij wel een puntje van!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Snickers-cheesecake?

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed de bodem van een taartvorm ( Ø 20 cm of 22 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter.
  • Doe de verkruimelde koekjes, gesmolten boter en een snufje zout in een kom en roer tot een geheel.
  • Doe het kruimmengsel in de taartvorm en druk het mengsel tegen de zijkanten aan en druk plat op de bodem.
  • Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een geheel.
  • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je blijft mixen.
  • Roer daarna het vanille-extract en de zure room door het beslag.
  • Voeg de bloem toe en mix tot alles goed is vermengd.
  • Schep een kwart van het beslag in een andere kom. Doe van het overgebleven beslag de helft in de taartvorm.
  • Doe de gesmolten chocolade in de kom waar je een kwart van het beslag in had gedaan en roer door.
  • Schep het chocoladebeslag op de cheesecake en maak eventueel een marmerpatroon met een botermes. 
  • Verdeel daarna het overgebleven beslag over de cheesecake.
  • Verpak de onderkant van de taartvorm met aluminiumfolie en zet deze in een grotere ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water tot de taartvorm voor de helft onder water staat. Let op: de ovenschaal wordt daardoor heet!
  • Bak de cheesecake 90 minuten. Doe de ovendeur open en laat de cheesecake ongeveer een uur in de oven koelen.
  • Laat de cheesecake daarna minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de cheesecake uit de springvorm als je ‘m wil serveren en verdeel de karamelsaus, stukjes pinda en de Snickers eroverheen.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Bananenpudding met bitterkoekjes en zoute karamel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish