Ingrediënten
  • 340 gram ongekookte noedels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels chilipasta
  • 2 eetlepels gemberpasta
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 300 milliliter water
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 bosuien, in ringetjes gesneden
redacteur
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 340 gram ongekookte noedels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels chilipasta
  • 2 eetlepels gemberpasta
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 300 milliliter water
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 bosuien, in ringetjes gesneden

In 25 minuten klaar

Wat houden we toch van makkelijke maaltjes die je binnen mum van tijd op tafel kunt zetten. Een gerecht dat we vaak bereiden, zijn deze snelle pittige noedels. Ze zijn overheerlijk door de kruidige saus en staan al binnen 25 minuten op tafel. Een gerecht naar ons hart!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pittige noedels:

  • Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Doe de noedels erbij en kook ze beetgaar.
  • Verhit in een grote koekenpan wat olie en bak hierin de knoflook kort aan. Voeg vervolgens de chilipasta, gemberpasta en de tomatenpasta toe en bak een paar seconden mee. Giet het water, de sojasaus, honing, rijstazijn en sesamolie erbij en roer door. Breng het geheel aan de kook en laat inkoken, tot ongeveer de helft van het vocht is verdwenen.
  • Giet de noedels af en spoel ze af met wat koud water. Voeg de noedels toe aan de koekenpan met de saus. Doe ook de bosui erbij en bak 1 minuut mee.
  • Serveer direct en geniet ervan!

Lees ook: Recept: romige oosterse pindanoedels met kip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill