Dit pastagerecht is het proberen waard!
Zin in een snel en makkelijk pastagerecht? Dan is deze pasta perfect! In minder dan 30 minuten tover je deze heerlijke maaltijd op tafel. Hoe je hem maakt, dat vertellen we je.
Pasta met zalm
De zalm en de spinazie zijn echt een heerlijke combinatie, en al helemaal samen in een romige saus. Gecombineerd met wat cherrytomaatjes en afgemaakt met geroosterde pijnboompitten. De pijnboompitten kun je zelf even in een droge koekenpan roosteren, maar in de supermarkt zijn al geroosterde pijnboompitten ook verkrijgbaar.
Voor dit gerecht kiezen wij voor spaghetti, maar natuurlijk kun je ook een andere pastasoort kiezen. Tagliatelle is een bekende pastasoort bij romige sauzen, maar ook een pastasoort zoals penne zal heerlijk smaken in dit gerecht.
Zo maak je hem:
- Breng een pan met water aan de kook, doe de paste erin en kook volgens de verpakking beetgaar.
- Snipper ondertussen de ui en de teentjes knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een hapjes- of wokpan en bak de ui en knoflook glazig.
- Zodra de ui en knoflook glazig is, voeg je de zalmfilet toe. Met een spatel kun je de zalmfilet in kleinere stukken maken, maar je kan de zalmfilet ook al in blokjes snijden voordat je hem toevoegt aan de pan.
- Voeg de spinazie in etappes toe totdat deze wat is geslonken. Schenk de kookroom erbij en breng op smaak met flink wat peper en zout. Laat de saus eventjes pruttelen, zodat hij wat indikt.
- Halveer de tomaatjes en meng deze door de saus. Verwarm een paar minuten, en voeg dan de gekookte pasta toe. Mix alles door elkaar, schep op de border en bestrooi met wat geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!
Lees ook: zó rooster je zelf noten vanuit huis
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Leuke Recepten | Beeld: Adobe Stock