Lekker en snel!
Een heerlijk en snel gerecht, in de stijl van een van ‘s werelds bekendste chef-koks in de wereld, wie wil dat nou niet? Daarom hebben wij dit overheerlijke, simpele pastagerecht á la Gordon Ramsay voor je op een rijtje gezet.
Zo maak je de garnalenpasta á la Gordon Ramsay
- Allereerst breng je een middelgrote pan met halfvol water aan de kook.
- Daarna zet je een diepe koekenpan met een flinke scheut olijfolie op een laag vuur.
- Pak dan de sjalot en snijd deze in de lengte doormidden.
- Vervolgens snij je de helften in de lengte in dunne plakken.
- Zet dan het vuur van de koekenpan iets hoger.
- Doe hier de gesneden sjalot en wat olijfolie bij.
- Dan is het tijd om de knoflookteen te raspen met een rasp.
- Rasp de knoflookteen boven de sjalot in de pan.
- Voeg er dan een klein scheutje olijfolie aan toe en zet het vuur hoger.
- Strooi hier vervolgens wat chilivlokken overheen.
- Schud dan alles lekker goed om in de pan.
- Dan snijd je de cherrytomaten in stukjes en voegt deze ook toe aan de pan.
- Blus het geheel af met een scheut witte wijn en giet dan de bouillon erbij.
- Vervolgens rol je de basilicumblaadjes op als een soort sigaartje, en snij deze dan in dunne stukjes.
- Ook dit voeg je toe aan de pan, samen met de kappertjes.
- Roer dit goed door elkaar en haal dan de pan van het vuur.
- Op datzelfde vuur zet je nu een kleine koekenpan.
- Doe hier een scheut olijfolie in.
- Voeg dan de pasta toe aan de pan met het halfvolle water.
- Kook dit iets korter dan de aangegeven tijd op de verpakking.
- Bestrooi in de tussentijd de garnalen met wat zout en peper.
- Bak deze dan in de kleine koekenpan.
- Draai ze om als de garnalen verkleuren, en als ze helemaal verkleurd zijn, haal je ze van het vuur.
- Snijd dan een citroen door het midden en rasp een helft van de schil over de garnalen heen.
- Laat dit 30 seconden rusten.
- Dan doe je de garnalen bij de saus in de diepe koekenpan.
- Zet deze pan vervolgens weer op een laag vuur en doe de afgegoten pasta hierbij.
- Doe hier dan nog een klein scheutje olijfolie bij en meng alles goed door elkaar.
- Doe dit in een diep bord, voeg er nog wat Parmezaanse kaas aan toe en je bent klaar!
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Móet je proeven: gnocchi met groene asperges en prosciutto
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Favor Flav | Beeld: NL Beeld