Een heerlijk recept uit de Indiase keuken
Waan jezelf in de Indiase keuken met deze heerlijke kip curry, met malse kip, verschillende groenten en een vleugje kokos. Met dit verrukkelijke recept zet je een verse, gezonde en tevens smaakvolle maaltijd op tafel. Serveer de kip curry met rijst of naanbrood en je hebt een volwaardig diner!
Zo maak je smeuïge kip curry met kokos
- Snijd de kip in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de rijst of het naanbrood volgens de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een pan en zet op middelhoog vuur.
- Braad de kip goudbruin en haal de kipblokjes vervolgens uit de pan. Let op: maak de pan niet schoon, want in de olie zitten nog heerlijke aromatische kruiden verborgen.
- Voeg nog een extra eetlepel olie toe aan de pan en wok de wortels, uien en aardappelen tot deze zacht zijn.
- Voeg de kip weer toe en giet de kokosmelk en het water erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Voeg vervolgens de erwten en de currypasta toe aan de kip en meng het goed door elkaar.
- Serveer de kip curry met rijst of naanbrood en garneer met kokosraspsel.
- Eet smakelijk!
Variaties
Bij deze smeuïge kip curry met kokos kun je natuurlijk variëren in ingrediënten. Zo kun je andere soorten groenten gebruiken, zoals zoete aardappel, kikkererwten en paprika, maar kun je ook de curry iets pittiger maken door scherpe kruiden toe te voegen. Bovendien is de kokos te vervangen voor cashewnoten. Doe vooral wat je zelf lekker lijkt!
Ook lekker: Zoet recept: French toast met Nutella en marshmallows
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock