Ingrediënten
  • 950 milliliter water
  • 1 fles rode wijn (cabernet)
  • 450 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 knoflooktenen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 110 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 15 gram verse peterselie, fijngesneden
Jaimy Boer
30 min min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 950 milliliter water
  • 1 fles rode wijn (cabernet)
  • 450 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 knoflooktenen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 110 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 15 gram verse peterselie, fijngesneden

De smaak zal je verbazen!

Wij zijn dol op spaghetti, maar soms geven we er ook een kleine draai aan. Zoals bij dit recept voor rode wijn-spaghetti. De wijn geeft de pasta een rode wijnkleur. Het is heerlijk, makkelijk om te maken en je vult er een hoop magen mee. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de rode wijn-spaghetti:

  • Schenk 60 milliliter rode wijn in een maatbeker en zet apart.
  • Zet een pan op middelhoog vuur met het water en voeg hier de rest van de rode wijn aan toe. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de spaghetti toe en roer af en toe door tot de spaghetti al dente gekookt is (± 7 minuten).
  • Schep met een maatbeker ongeveer 60 milliliter kookvocht uit de pan en zet apart.
  • Giet de spaghetti af en zet opzij.
  • Verwarm in een pan de olijfolie en voeg hier de gesneden of geperste knoflooktenen aan toe.
  • Verdeel de chilivlokken in de pan en bak ze ± 2 minuten samen met de knoflook. Blijf roeren.
  • Schenk het gereserveerde kookvocht en de 60 milliliter rode wijn erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de spaghetti toe en meng met de saus.
  • Leg de 2 eetlepels boter op de spaghetti en roer door elkaar tot het gesmolten is.
  • Breng de rode wijn-spaghetti op smaak met wat zout, peper, Parmezaanse kaas en wat verse peterselie. Roer door om te combineren.
  • Serveer de rode wijn-spaghetti met wat extra Parmezaanse kaas en fijngesneden peterselie.
  • Open een nieuwe fles rode wijn om bij het eten te serveren en genieten maar!

Bekijk hieronder de video met volledige instructie:

 

Lees ook: Eenpansgerecht: gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: iStock