Rijst die smaakt alsof-ie nét bij de Chinees vandaan komt!
Vind je die rijst van de Chinees ook altijd zo lekker maar kun je er maar niet achterkomen wat ze er precies mee doen om die smaak te krijgen? Wij gelukkig wel! Met dit recept maak je rijst die smaakt alsof-ie net bij de afhaalchinees vandaan komt.
Zo maak je het:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: je kunt de rijst het beste een avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Koude rijst die iets minder vochtig en slap is, werkt namelijk het beste voor dit gerecht!
- Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Klop de 2 eieren lichtjes los en doe ze in de hete pan. Bak 2 minuten en draai de eieren dan om. Bak nog 30 seconden, haal uit de pan en snijd in stukjes.
- Verhit opnieuw een eetlepel olie in de pan en voeg de ui, knoflook en wortelen toe. Bak 2 tot 3 minuten en voeg dan de erwten toe.
- Maak de gekoelde rijst los met een vork en doe in de hete pan. Breng op smaak met sojasaus, sesamolie en zout en peper. Bak de rijst 4 minuten en blijf omscheppen.
- Voeg de eieren toe en meng door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Eet smakelijk!
Lees ook: Psst: Dit is het geheim voor een perfect gekookt ei
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Happily Unprocessed | Beeld: Videostill