Ingrediënten
  • 1 kilogram riblappen
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 200 gram winterpeen
  • 200 gram knolselderij
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 1 runderbouillontablet
  • 3 takjes tijm
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 800 mL water
  • 50 gram pepernoten
Vivian
20 + 160 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilogram riblappen
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 200 gram winterpeen
  • 200 gram knolselderij
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 1 runderbouillontablet
  • 3 takjes tijm
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 800 mL water
  • 50 gram pepernoten

Perfect voor dit gure weer!

Voor pakjesavond pakken wij graag uit, en dat doen wij ook in de keuken. En hoe kan dat beter dan met dit heerlijke Sinterklaasstoofpotje met pepernoten? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Zo ga je te werk:

  • Snijd de riblappen in blokken van 2 cm. Bestrooi ze met de bloem en kruid met zout en peper.
  • Verhit de helft van de boter in de braadpan. Wacht tot de boter bruin kleurt. Bak vervolgens het vlees rondom bruin op hoog vuur, zo’n 4 minuten.
  • Snipper in de tussentijd de ui. Schil de wortel en snijd in blokjes van 0,5 centimeter. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 centimeter.
  • Neem het vlees uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde braadpan. Bak hierin de ui, wortel en knolselderij, zo’n 6 minuten.
  • Voeg vervolgens het vlees toe aan de groenten. Voeg ook de azijn, het runderbouillontablet, de tijm en de appelstroop toe. Vul dit aan met zoveel water dat het vlees net onder staat. Breng het vlees aan de kook. Laat de pan met de deksel schuin erop stoven op het laagste pitje, zo’n 2,5 uur. Schep het vlees tijdens het garen regelmatig om.
  • Haal het laatste half uur de deksel van de pan. Voeg nu de pepernoten toe en roer totdat deze zijn opgelost en opgenomen door de saus. Stoof nu zonder deksel tot de saus is ingedikt en het vlees lekker mals is. Breng eventueel op smaak met peper.
  • Eet smakelijk!

Als toetje: ‘t Heerlijk avondje is gekomen: Sinterklaastiramisu met pepernoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jumbo| Beeld: Videostill YouTube