Sabine
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kleine spitskool (ongeveer 700 gram)
  • 1 eetlepel kummelzaad
  • snufje suiker
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 stengels peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • Optioneel: spekreepjes

Een heerlijk bijgerecht voor tijdens het barbecueën

Wanneer we denken aan landen met de beste keukens, denken we snel aan Italië, Mexico, Thailand en Griekenland. Maar onze Oosterburen kunnen ook heerlijke dingen klaarmaken. Neem nu Krautsalat. De frisse salade is een heerlijk bijrecht in de zomer. En hoewel het veel snijwerk vergt, is het helemaal niet moeilijk om zelf te maken. 

Zo maak je het:

  • Was de spitskool goed en haal de buitenste donkergroene bladeren van de spitskool af. Verwijder het harde deel van de spitskool en snijd de rest vervolgens in dunne reepjes.
  • Rooster de kummelzaadjes in een koekenpan (gebruik geen vet). Doe dit op laag vuur, anders verbranden de kummelzaadjes.
  • Doe de kool en kummelzaad in een ruime kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg ook de suiker, witte wijnazijn en zonnebloemolie toe.
  • Ontdoe de peterselieblaadjes van de steel en snijd het in kleine stukjes. Doe dit ook in de kom en kneed alles met je handen tot de ingrediënten goed zijn vermengd.
  • Plaats de kom in de koelkast en laat de smaak minstens 15 minuten intrekken.
  • Optioneel: bak de spekreepjes in een koekenpan zonder vet tot ze gaar zijn. Laat het spek uitlekken op een stukje keukenpapier. Laat een beetje afkoelen, snijd in fijne snippers en garneer over de Krautsalat. Guten appetit! 

Lees ook: Recept: heerlijke Duitse curryworst

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Essen und Trinken | Beeld: Adobe Stock