Sabine
70 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 6 appels geschild en in kleine blokjes
  • 2x vers taartdeeg
  • 2-3 eetlepels melk

Uiteraard kun je extra ingrediënten toevoegen om ‘m nog lekkerder te maken!

Appeltaarten vind je in verschillende soorten en maten. Van appelkruimel tot appelgalette, en van een met allemaal noten en andere fruitsoorten tot appeltaart met in rum geweken rozijnen. Maar zeker wanneer je zelf een appeltaart gaat bakken, mag het soms wel wat simpeler. Wij delen daarom een appeltaartrecept waar je maar zes ingrediënten voor nodig hebt. 

Kant-en-klaar taartdeeg

Het ‘geheim’ voor dit recept zit ‘m erin dat we een beetje valsspelen. In plaats van zelf het taartdeeg te maken, gebruiken we namelijk twee x een kant-en-klaar taartdeeg. Geen kant-en-klare taartbodem, maar echt taartdeeg dat nog afgebakken moet worden. Tegenwoordig kun je die bij veel supermarkten wel kopen. Albert Heijn heeft er ook een in zijn eigen assortiment die perfect is voor dit recept.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190°C graden en vet een taartvorm in.
  • Doe de suiker, het zelfrijzend bakmeel en kaneel in een grote kom. Voeg de appelstukjes toe en doe dit in de kom. Roer tot alle appels zijn bedekt met een bloemlaagje.
  • Haal een van de twee taartdegen tevoorschijn en rol het een beetje uit. Gebruik het daarna om de bodem en de zijkanten van het taartvorm te bekleden.
  • Doe de appels in de taartvorm. Zijn je appels erg nat? Doe dan een beetje panko op de bodem, zodat die het vocht kunnen opnemen en je niet eindigt met een sompige taartbodem. 
  • Rol het tweede taartdeeg uit en snijd het in acht gelijke repen. Leg vier repen horizontaal over de taart en leg vier repen diagonaal over de taart. Druk de uiteindes goed vast aan de zijkant van de taart.
  • Kwast de boven- en zijkanten van de taart in met melk. Dit zorgt ervoor dat de taart gaat glimmen.
  • Bak de taart in 50 tot 55 minuten gaar. De appeltaart is gaar wanneer de korst gebruind is.
  • Serveer met een toef slagroom!

Variatietip: wil je een iets chiquere appeltaart? Voeg dan rozijnen, stukjes walnoot en wat cranberry’s toe. De bessen zorgen ervoor dat je appeltaart een roze kleur krijgt.

Lees ook: Oeps: deze fout maken veel mensen bij het bereiden van aardappelsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kavya P K (Unsplash)