Madelon Pathuis
20-25 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilogram pizza deeg
  • 45 milliliter olijfolie
  • 1 witte ui
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • Broodkruimels
  • Basilicum

Haal Italië in huis met deze Siciliaanse Pizza

Krijg je met dit koude weer ook zin om op vakantie te gaan? Met deze zelfgemaakte Siciliaanse pizza waan je je even helemaal in Italië. Deze pizza heeft een dikke bodem en is rijkelijk belegd heerlijke toppings zoals mozzarella en ansjovis. De Siciliaanse pizza is een kruising tussen een focaccia, door zijn dikke bodem en een pizza, doordat hij zo rijkelijk belegd is. Het beste van beide werelden dus! Wij vertellen hoe je het zelf maakt.

Zo maak je de Siciliaanse Pizza

  • Verwarm als eerst de oven voor op 220°C en vet de bakplaat in met wat olijfolie.
  • Verdeel het pizza deeg over de bakplaat en bedek ook de helft van de randen.
  •  Verdeel gelijkmatig 30 milliliter olijfolie over het pizzadeeg.
  • Bedek het pizzadeeg met de ui, tomaten en de ansjovis.
  • Voeg de over gebleven olijfolie toe aan de broodkruimels en meng dit goed door elkaar.
  • Bestrooi het deeg met de mozzarella en de broodkruimels.
  • Zet de Siciliaanse pizza in de oven en bak in 20 tot 25 minuten gaar tot de randen goud bruin zijn en de kaas goed gesmolten is.
  • Garneer de pizza met basilicum.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: overheerlijke truffelpasta

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TasteofHome | Beeld: Unsplash, Nadya Filatova