Esther Reitsema
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 135 milliliter sinaasappel (liefst versgeperst)
  • 100 ml opklopslagroom
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 40 milliliter Licor 43
  • Ijsblokjes

De combinatie waarvan je niet wist dat je ‘m nodig had

Is Split nog steeds jouw lievelingsijsje, maar kun je ook wel genieten van Licor 43? Dan hebben we het perfecte recept voor je. Deze shotjes zijn een heerlijke traktatie op elk feestje deze zomer. 

Bijzondere combinatie

Ken je ze nog, de Split-ijsjes? Van de gedachte van de combinatie van room- en waterijs met sinaasappelsmaak loopt het water ons alleen al in de mond. Maar wat het nog lekkerder maakt is natuurlijk een heerlijk zomers drankje. Daarom combineren we de ijsjes met Licor 43. Een combinatie die je misschien niet snel verwacht, maar wacht maar tot je ze hebt gemaakt!

Zo maak je ze:

  • Schenk de Licor 43 in de cocktailshaker.
  • Meng de sinaasappel erdoorheen, maar zorg ervoor dat er geen vruchtvlees achterblijft. Gebruik hiervoor zo nodig een zeef.
  • Klop de slagroom tot het luchtig is (niet helemaal stijf kloppen).
  • Doe een deel van de slagroom in de shaker en schud dit goed samen met de Licor 43, sinaasappelsap en ijsklontjes.
  • Schenk de shotglaasjes voor driekwart vol en top af met de slagroom die is overgebleven.
  • Cheers!

Lees ook: Recept: zachte, romige scones voor de perfecte high tea

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock