Eens wat anders dan boerencake
Als je visite krijgt, wil je ze het liefst trakteren op iets lekkers. Hoewel supermarkten en bakkers een scala aan lekkernijen hebben, maak je toch het meeste indruk als je een zelfgebakken traktatie op tafel zet. Deze rumcake met bananenlikeur is daar het voorbeeld van. Deze cake is makkelijk om te maken en overheerlijk!
Lekker dat het is!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de rumcake?
- Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een tulbandvorm in met een beetje bakspray.
- Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een romig, egaal geheel.
- Voeg de eieren één voor één toe terwijl je blijft mixen.
- Voeg daarna de citroenrasp en het vanille-extract toe.
- Schenk de bruine rum en bananenlikeur bij het mengsel en mix opnieuw. Schrik niet als het beslag er korrelig uitziet, dat is normaal.
- Doe de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout in een kom en roer even door.
- Voeg de bloem stukje bij beetje toe aan het beslag terwijl je blijft mixen. Wissel het toevoegen van de bloem af met het toevoegen van de slagroom.
- Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake gaar in 55 tot 60 minuten. Laat de cake volledig afkoelen.
- Maak ondertussen de siroop.
- Doe de roomboter, kristalsuiker, bananenlikeur en bruine rum in een sauspan en breng aan de kook.
- Laat net zo lang op het vuur staan tot de suiker helemaal is gesmolten.
- Laat de siroop daarna 10 minuten koelen.
- Prik met een satéprikker gaten in de cake en schenk de siroop over de cake heen. Laat de cake in de vorm zitten en laat 45 minuten staan.
- Keer de tulband om op een bord en serveer de cake met poedersuiker.
- De cake smaakt de volgende dag nog lekkerder!
Ook lekker: perzik-whiskeycocktail
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: My Recipes | Beeld: Unsplash