Ingrediënten
  • 260 gram poedersuiker
  • 60 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram kokos, fijn geraspt (plus extra, als garnering)
  • 170 gram sultana-rozijnen
  • 125 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels rum of sherry
  • 2 theelepels vanille-extract
Redactie Kookfans
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 260 gram poedersuiker
  • 60 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram kokos, fijn geraspt (plus extra, als garnering)
  • 170 gram sultana-rozijnen
  • 125 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels rum of sherry
  • 2 theelepels vanille-extract

Een snelle boozy lekkernij voor bij de borrel of de koffie

We zijn in Nederland niet vies van een borrel. En onze favoriete drank verwerken in een smakelijke snack? Daar houden we van! Van cake met Licor 43 tot taart met boerenjongens-smaak of gewoon koken met bier: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij voegen in elk geval gráág nog een optie aan dat lijstje toe met deze heerlijk zoete rum-balletjes.

Boozy snack

Voor deze lekkernijen gebruiken we rum, maar stel nu dat je niet van rum houdt – wat dan? Geen zorgen: er valt namelijk genoeg te experimenteren met dit recept. Probeer bijvoorbeeld eens een variant met sherry te maken, of gebruik je favoriete likeur. Ga je voor een fruitige Licor 43? De nootachtige smaak van Disaronno? Of kies je voor een lekkere koffie-boost met Kahlua? Je hebt volop opties!

Zo maak je de rum-balletjes:

  • Doe de poedersuiker, bloem, cacaopoeder, kokosraspsel en de rozijnen in een kom. Roer goed door elkaar en zorg dat de rozijnen
  • Voeg vervolgens de boter, de rum en het vanille-extract toe. Roer goed door elkaar tot een plakkerige massa.
  • Zet een diep bord klaar met hierin het extra kokosraspsel.
  • Schep er nu porties uit met een volle theelepel en rol elk schepje op tot een balletje.
  • Rol de balletjes door het bord met kokosraspsel en leg ze op een schaal.
  • Bewaar de rum-balletjes in de koelkast tot het tijd is om ze te serveren.
  • Tast toe!

Lees ook: Recept: Spicy Rum mango martini van Victor Abeln

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Australia’s Best Recipes | Beeld: Unsplash, Nature Zen