Lekker en makkelijk!
Toscaanse kip maken we al op heel veel verschillende manieren. Meestal maken we dit gerecht met pasta of met champignons. Dit keer gooien we het over een net wat andere boeg en maken we Toscaanse kip met gnocchi.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Breng de kipfiletstukjes op smaak met zout en peper en haal de stukjes kipfilet door de maïzena.
- Verhit de olijfolie en roomboter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de kip toe als de boter helemaal is gesmolten. Bak de kipstukjes goudbruin aan beide kanten in zo’n 4 minuten. Let op: de kip gaart later verder in de saus.
- Schep de kipstukjes uit de pan en zet apart.
- Schenk de wijn in dezelfde koekenpan en roer even door. Schenk daarna de kippenbouillon in de pan en voeg de zongedroogde tomaten, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en knoflook toe. Roer door tot alles goed is vermengd.
- Laat de saus een beetje inkoken in een paar minuten.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en roer even door. Voeg de kipstukjes toe en bak een paar minuten mee.
- Bereid ondertussen de gnocchi volgens de verpakking.
- Voeg de slagroom toe aan de kip en roer opnieuw goed door.
- Breng de saus op smaak met Parmezaanse kaas en voeg de gnocchi toe.
- Roer alles goed door elkaar en breng de gnocchi op smaak met zout en peper.
- Serveer de gnocchi met nog wat extra Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: proteïnerijke pasta met maar vijf ingrediënten
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill