Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 eetlepels boter
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 300 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 90 gram spinazie
  • 120 milliliter slagroom
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • Citroen, schijfjes (optioneel als garnering)
Roos
5 + 40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 eetlepels boter
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 300 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 90 gram spinazie
  • 120 milliliter slagroom
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • Citroen, schijfjes (optioneel als garnering)

Heerlijke kip in een Toscaans jasje

Zin in een nieuw gerecht? Dan gaan wij je vandaag uit de brand helpen. Deze Toscaanse kip doet het zowel in de zomer als in de winter erg goed. Je combineert ‘m met rijst of pasta en het zorgt ervoor dat je je even in Toscaanse sferen waant. We voegen er nog wat spinazie en tomaten aan toe, zodat die dagelijkse portie groente ook meteen binnen is. Aan de slag!

Deze saus wordt jouw nieuwe favoriet.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Toscaanse kip:

  • Verwarm olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilets ±8 minuten per kant. De buitenkant heeft nu een bruin kleurtje, maar vanbinnen is de kip nog een klein beetje rauw. Breng op smaak met peper, zout en oregano. En haal de kipfilets vervolgens uit de pan.
  • Smelt in dezelfde pan de boter en bak hierin de spinazie en cherrytomaten 1 minuut aan, tot de cherrytomaten kapot gaan en de spinazie slinkt. Voeg vervolgens de slagroom en parmezaanse kaas toe en roer goed door. Laat de saus even sudderen.
  • Leg de kipfilets in de saus en kook de kip in ±6 minuten gaar.
  • Breng op smaak met het sap van een halve citroen. Serveer de kip met rijst of pasta.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Geen tijd om in de keuken te staan? Maak deze spareribs op één bakplaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish