Als je hier niet van gaat watertanden
Dat we dol zijn op garnalen en op champignons moge inmiddels wel duidelijk zijn. Zo hebben we tig champignons-recepten en een scala aan garnalengerechten uitgeprobeerd. Onlangs maakten we deze romige Toscaanse champignons en nu geven we de garnalen een Toscaans tintje.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Heerlijk op stokbrood!
Hoe maak je de Toscaanse garnalen?
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
- Breng de garnalen op smaak met zout en peper en doe de garnalen in de pan als de olie goed heet is. Bak beide kanten van de garnalen 2 minuten.
- Schep de garnalen uit de pan en zet de pan terug op het vuur.
- Smelt de boter in de pan en voeg de knoflook toe, bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomaatjes toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Bak de tomaatjes tot ze beginnen te barsten en voeg de spinazie toe. Bak tot de spinazie begint te slinken.
- Schenk de slagroom in de koekenpan en voeg de parmezaanse kaas en basilicum toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat 3 minuten staan.
- Doe de garnalen terug in de pan en roer tot alles goed is vermengd. Laat nog even op het vuur staan tot de garnalen helemaal warm zijn.
- Serveer de Toscaanse garnalen met citroensap en extra basilicum.
Ook lekker: Recept: pastaovenschotel met kip cordon bleu-gehaktballetjes
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill