Ingrediënten
  • 300 gram tagliatelle of een andere pasta
  • 300 gram zalmfilet
  • Boter, om in te bakken
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, gesnipperd (optioneel)
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter slagroom
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel dille, gesnipperd
  • 2 eetlepels peterselie, gesnipperd
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
  • Rucola, om te serveren
Christel
25 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram tagliatelle of een andere pasta
  • 300 gram zalmfilet
  • Boter, om in te bakken
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, gesnipperd (optioneel)
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter slagroom
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel dille, gesnipperd
  • 2 eetlepels peterselie, gesnipperd
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
  • Rucola, om te serveren

Deze zalmpasta flans je zo in elkaar

Een pasta met een romige saus: kom maar door met die maaltijd! We zijn voor elke pasta wel te porren en daar is deze romige tomaten-zalmpasta zeker geen uitzondering op. Binnen 25 minuten staat deze pasta op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta al dente en giet af. Bewaar een beetje van het pastawater.
  • Snijd de zalmfilet in repen van 2 centimeter.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en rode peper toe en bak zo’n 2 minuten.
  • Voeg de zalmfilet toe en bak tot de zalm niet meer roze is.
  • Roer de tomatenpuree door de zalm en voeg de stukjes courgette toe. Bak 2 minuten.
  • Voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Laat op een laag vuur staan tot de groentebouillon voor de helft is ingekookt. Roer af en toe door. 
  • Schenk de slagroom erbij en laat de pan een paar minuten op het vuur staan.
  • Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Voeg eventueel wat van het bewaarde pastawater toe aan de saus. 
  • Roer de pasta door de saus en voeg de dille en peterselie toe.
  • Verdeel de tomaten-zalmpasta over de borden en serveer met wat parmezaanse kaas en rucola.

Ook lekker: Romige Japanse aardappelsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Love That Bite | Beeld: Videostill YouTube