Ingrediënten
  • 150 gram spaghetti
  • 2 theelepels nigellazaad (zwarte komijn)
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 courgettes
  • Een snuf gedroogde chilivlokken
  • Een eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 avocado's
  • 100 gram verse roomkaas
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • Een halve citroen
Roos
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram spaghetti
  • 2 theelepels nigellazaad (zwarte komijn)
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 courgettes
  • Een snuf gedroogde chilivlokken
  • Een eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 avocado's
  • 100 gram verse roomkaas
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • Een halve citroen

Deze romige spaghetti maakt iedereen blij

Vandaag op het menu: een romige pasta! En grijp nu niet meteen naar een bakje crème fraîche, kook- of slagroom, want vandaag maken we de saus extra romig met een avocado. Deze saus is niet alleen een stukje gezonder, maar ook echt het proberen waard. Ook handig wanneer je op de lijn wil letten, aangezien de pasta voor een groot gedeelte bestaat uit courgette. Zo kun je je kinderen stiekem wat gezonds voorschotelen!

Heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de romige spaghetti met avocadosaus:

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Rooster het nigellazaad in een pan zonder olie, totdat de geuren vrijkomen. Laat de zaadjes vervolgens in een kommetje afkoelen.
  • Hak de knoflook in grove stukken.
  • Zet een pan op het vuur, voeg hier de olijfolie, knoflook en cherrytomaten aan toe. Laat dit lekker sudderen.
  • Snijd de avocado doormidden en stop dit in een keukenmachine. Voeg hier ook de roomkaas, sojasaus en citroensap aan toe. Mix alles vervolgens goed door elkaar tot er een romige avocadosaus ontstaat.
  • Gebruik een spiraalsnijder om de courgette tot courgetteslierten te maken. Schenk wat olijfolie in een pan en bak de courgetteslierten kort aan. Vervolgens voeg je de gekookte spaghetti toe.
  • Leg de spaghetti- en courgetteslierten op een bord. Leg daarop een flinke klodder saus en top ‘m af met wat cherrytomaten en de resterende knoflookolie uit de pan.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Aardappel-geitenkaastaartjes met lente-ui

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Needpix