Ingrediënten
  • 8 tomaten, in kwarten
  • 1 kleine biologische pompoen, in stukken gesneden en ontpit
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, klein gesneden
  • 1 flinke hand basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak 
Fabiën
30 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • 8 tomaten, in kwarten
  • 1 kleine biologische pompoen, in stukken gesneden en ontpit
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, klein gesneden
  • 1 flinke hand basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak 

Deze pompoen-tomatensoep is perfect voor een druilerige herfstdag

Een soepje met room kan een fantastische schrale troost zijn voor het herfstweer, maar gezond kunnen we de room niet noemen. Gelukkig kun je de soep ook zonder room enorm lekker maken. Je kunt je ‘m namelijk ook romig maken met pompoen! Haal snel de volgende ingrediënten in huis, want deze pompoen-tomatensoep is heerlijk.

Zo maak je het:

  • Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en verwarm hierin het scheutje olijfolie. Voeg daarna de knoflook en ui toe en fruit dit.
  • Doe daarna de pompoenstukken en tomatenpartjes in de pan en schenk de groentebouillon erbij. Wacht tot de bouillon kookt en zet het vuur daarna laag.
  • Laat de soep 15 minuten zacht pruttelen.
  • Controleer na de 15 minuten of de pompoenstukken zacht zijn. Hierbij geldt: hoe groter de pompoenstukken, hoe langer het duurt. Is de pompoen nog wat hard? Laat het dan nog even opstaan.
  • Gebruik een staafmixer om de soep daarna te pureren zodat een romige soep ontstaat.
  • Voeg vervolgens het handje basilicum toe en pureer de soep daarna kort zodat ook de basilicum fijner wordt. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer de soep daarna direct.

Ook lekker: Recept: linzensalade met geroosterde groenten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Beeld: Adobe Stock