Vivian
20 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 740 gram tomatensaus
  • 3 eetlepels water
  • 1 blik (zo'n 425 gram) gepelde tomaten
  • 450 gram ongekookte spaghetti
  • 225 gram roomkaas

Simpel, maar oh zo lekker!

Niet elke avond hebben we zin om ons uit te sloven in de keuken. Vooral na een lange dag werk is het heerlijk om een snelle maaltijd op tafel te hebben. Maar daarom is het niet minder lekker. Dat bewijst deze heerlijk romige pasta met tomatensaus en roomkaas wel. Wij leggen je uit hoe je ‘m maakt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Verhit ondertussen de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en kook en roer tot de ui gaar is en net aan de randen bruin begint te worden, ongeveer 5 tot 6 minuten.
  • Voeg de pastasaus toe aan het uienmengsel. Doe de eetlepels water in de lege pot, sluit en schud om de rest van de pastasaus los te maken en doe dit samen met de tomaten (niet uitgelekt!) in de pan. Breng onder regelmatig roeren aan de kook, zodat het mengsel niet aanbrandt op de bodem.
  • Kook ondertussen de spaghetti in de grote pan met kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Test de pasta door erin te bijten. Als de pasta stevig maar zacht is, is hij gaar.
  • Voeg een paar minuten voordat de spaghetti gaar is de roomkaas toe aan de pastasaus. Kook en roer met een garde tot de kaas smelt en de saus romig is. De roomkaas lost misschien niet helemaal op in de saus, maar dat is oké. Het zorgt voor een romige textuur en volle smaak.
  • Giet de pasta af en doe deze direct met de saus in de pan.
  • Roer het geheel en serveer de romige pasta meteen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Van taco’s tot quesadilla’s en burrito’s: wat is precies het verschil?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Videostill YouTube