Ingrediënten
  • 455 gram fettuccine
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 uien, gesneden in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 140 gram spinazie
  • 1,2 liter melk
  • 110 gram groene pesto
  • 110 gram Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, fijngesneden
Dorien Ypma
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 455 gram fettuccine
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 uien, gesneden in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 140 gram spinazie
  • 1,2 liter melk
  • 110 gram groene pesto
  • 110 gram Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, fijngesneden

Een hemelse combinatie die je wil proeven

Pasta is een van onze favoriete gerechten én al helemaal wanneer het om pasta pesto gaat, krijgen we er nooit genoeg van. Van romige pasta kunnen we niet genoeg variaties proberen. Maak deze romige pasta pesto met kip en bacon klaar voor een heerlijke maaltijd. Met de rijke smaken en gemakkelijke bereiding geniet je binnen de kortste keren van iedere hap.

Zo maak je de romige pasta pesto met kip en bacon

  • Bak de spekreepjes in een braadpan op middelhoog vuur tot het knapperig wordt.
  • Voeg de kip toe en breng het op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
  • Bak de kip tot het niet meer roze is van kleur, haal de kip vervolgens uit de pan en zet het even opzij.
  • Doe de gesneden uien en knoflook in de pan. Wanneer de uien gekarameliseerd zijn, kan de spinazie toegevoegd worden. Kook de spinazie tot het geslonken is.
  • Voeg de melk toe en breng het aan de kook.
  • Voeg vervolgens de fettuccine toe aan de kokende melk en dek het goed af.
  • Kook de fettuccine ongeveer 7 minuten op middelhoog vuur tot de melk dikker wordt en de pasta gaar is.
  • Doe de kip terug in de pan. Roer de pesto en de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Garneer de romige pasta pesto met peterselie en meer Parmezaanse kaas.
  • Genieten!

Lees ook: Recept: knoflookbrood bruschetta met Prosciutto di Parma

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock