Een heerlijk eenpansgerecht!
Een romige pasta? Daar kun je ons voor wakker maken. Deze pasta met Zweedse gehaktballetjes is ontzettend romig en smaakvol. Je zet het in een handomdraai op tafel en hebt er slechts één pan voor nodig. Tijd om de keuken in te gaan!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de pasta:
- Meng in een grote kom het gehakt, paneermeel, ui, ei, halve eetlepel zout en halve eetlepel peper tot een egaal mengsel.
- Verhit de canolaolie in een pan op middelhoog vuur.
- Rol balletjes, ter grootte van een golfbal, van het gehaktmengsel.
- Leg de Zweedse balletjes in de pan en bak ze een minuut. Draai de gehaktballetjes om en bak nogmaals een minuut.
- Voeg de runderbouillon, melk, resterende halve eetlepel zout, resterende halve eetlepel peper en worcestershiresaus toe. Roer goed door.
- Breng de vloeistof aan de kook en voeg dan de pasta toe.
- Blijf constant roeren totdat de pasta gaar is en de vloeistof is ingedikt tot een pastasaus die de pasta bedekt, ongeveer 7 tot 8 minuten.
- Voeg de Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Roer tot de kaas is gesmolten.
- Serveer op een pastabord en voeg eventueel extra kaas en peterselie toe als garnering.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: luchtige Zweedse pannenkoeken
Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty