Deze creamy pasta bevat lekker veel knoflook én kaas
We zijn gek op pasta en het liefst met veel knoflook en kaas. Deze pasta is romig, lekker en makkelijk te maken. Een eenpansgerecht is namelijk voor iedereen een eitje. Weet je niet wat je vanavond wil eten, maar heb je zin in comfort food? Sla de simpele boodschappen in en geniet van deze smaakvolle sensatie!
Zo maak je de romige pasta met knoflook en Parmezaanse kaas
- Verhit ongezouten boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Snijd of pers de knoflook fijn, voeg het toe aan de pan en laat het ongeveer 1 tot 2 minuten fruiten.
- Voeg vervolgens de kippenbouillon, melk en fettuccine toe. Kruid het met peper en zout, naar smaak.
- Breng de pan aan de kook, zet het vuur lager en laat het – af en toe roerend – ongeveer 18 tot 20 minuten sudderen tot de pasta gaar is.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Als het mengsel te dik is, kun je een scheutje melk toevoegen totdat het naar wens is.
- Serveer de romige pasta meteen op de borden en bestrooi het met peterselie en eventueel overige Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!
Eigen draai
Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten pasta. Van spaghetti, penne, linguine en rigatoni tot tagliatelle, fettuccine en vele meer. Je kunt daarom variëren in de pastasoort die je gebruikt. Kies wat je lekker vindt, er is voor ieder wat wils.
Heerlijke opties om andere toppings te gebruiken voor de romige pasta zijn er ook genoeg. Meng er bijvoorbeeld gesneden rode ui door, voeg kipfilet en broccoli toe of maak het hartig met gebakken spekjes. Yummy!
Lees ook: Gezond én lekker: probeer deze geroosterde bloemkoolsnack uit de oven
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock