Ingrediënten
  • 500 gram penne pasta
  • 500 gram dunne asperges, schoongemaakt en in stukken van 5 centimeter gesneden
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie, verdeeld
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 120 milliliter crème fraîche of kookroom
  • 240 milliliter droge witte wijn (zoals Sauvignon Blanc)
  • 1 citroen, geraspt en geperst
  • 1 theelepel zout
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te serveren
  • 1/2 theelepel zwarte peper, plus extra om te serveren
  • 30 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken
Sanne
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram penne pasta
  • 500 gram dunne asperges, schoongemaakt en in stukken van 5 centimeter gesneden
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie, verdeeld
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 120 milliliter crème fraîche of kookroom
  • 240 milliliter droge witte wijn (zoals Sauvignon Blanc)
  • 1 citroen, geraspt en geperst
  • 1 theelepel zout
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te serveren
  • 1/2 theelepel zwarte peper, plus extra om te serveren
  • 30 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken

Een heerlijke pasta voor dit seizoen!

De lente is eindelijk begonnen, en dat betekent ook dat het aspergeseizoen weer van start gaat. Asperges zijn van maart tot juni verkrijgbaar, maar het hoogtepunt ligt in april. Voor iedereen die niet kan wachten, hebben wij alvast een heerlijk pastarecept. De combinatie van asperges, frisse citroen, witte wijn en heel veel kaas maakt deze romige pasta tot een heuse seizoensfavoriet. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de asperges-pasta:

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  • Voeg de penne toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, al dente.
  • Bewaar 120 milliliter pastawater en giet af. Zet opzij.
  • Verhit ondertussen in een grote koekenpan op middelhoog vuur 1 eetlepel olie.
  • Kook de asperges knapperig en breng op smaak met een snufje zout. Leg de asperges op een bord en zet apart.
  • Verhit de resterende 2 eetlepels olie op middelhoog vuur. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Doe de crème fraîche (of kookroom), witte wijn, citroensap en citroenrasp in de pan. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
  • Voeg zout, Parmezaanse kaas en zwarte peper toe. Zet het vuur laag en mix tot alles goed gemengd is.
  • Zet het vuur uit en meng de pasta, asperges en peterselie door elkaar, tot alles goed bedekt is.
  • Voeg kleine hoeveelheden pastawater toe tot de gewenste, romige consistentie is bereikt.
  • Serveer met extra geraspte Parmezaanse kaas, zwarte peper en rode pepervlokken.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: groene asperges met een heerlijk basilicumsausje

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish