Deze romige pasta is in één pan te bereiden
Deze pasta is romig, snel, heerlijk én makkelijk te maken! Je hebt namelijk maar één pan nodig. Snijden, bakken, pruttelen en klaar! Het resultaat: een overheerlijke romige pasta met kip, groente en zout spek. Genieten!
Niet goed voor de lijn, wel voor de smaakpapillen.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Snijd de plakken bacon in stukken, zet aan de kant. Snijd ook de kip in kleine stukjes.
- Verwarm een diepe pan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant.
- Voeg de rauwe kip toe aan de bacon als dit krokant is en bak mee.
- Voeg de helft van het zout en wat peper toe om op smaak te brengen en bak de kip gaar.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de asperges in stukjes.
- Als de kip gaar is, haal dan alle kip uit de pan maar laat de bacon zitten. Voeg de ui en asperges toe en bak totdat de ui glazig ziet.
- Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Voeg dit toe samen met de spinazie. Blijf roeren totdat de spinazie is geslonken.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukken en voeg dit ook toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Giet de melk over de bacon en breng dit al roerend aan de kook.
- Als de melk kookt voeg je de pasta toe. Roer regelmatig. Kook de pasta in ongeveer 10 minuten al dente (kijk op de verpakking hoe lang jouw pasta moet koken). Als de pasta droogkookt kun je wat extra melk toevoegen.
- Als de pasta de gewenste zachtheid heeft, kun je de kip terug in de pan doen en de parmezaanse kaas toevoegen. Meng totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer in diepe borden of kommen en eet smakelijk!
Lees ook: Recept: Eenpansgerecht met rijst, kip, broccoli en gesmolten kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill