Het gerecht is zo in elkaar geflanst!
Probeer je koolhydraatarm te eten? Dan heb je vast al ontdekt dat dit niet altijd even makkelijk is. Sommige recepten zijn enorm tijdrovend. Ben je toe aan iets simpels (zonder in te hoeven leveren op de smaak)? Maak dan deze romige en koolhydraatarme moussaka.
Hoe maak je de moussaka?
- Verwarm de grill van de oven.
- Snijd de courgette in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng ze op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Grill ze 5 minuten in de oven.
- Verhit olie in een middelgrote pan en bak hier de knoflook en ui in. Voeg vervolgens het gehakt en de kruiden toe. Bak het gehakt gaar.
- Voeg de tomatensaus toe en laat dit 3 minuten meekoken.
- Doe de helft van de kaas met de roomkaas, slagroom, knoflook en zout in een sauspan en verhit het op laag vuur. Roer regelmatig tot de saus dik is en de kaas gesmolten is.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de plakjes courgette onder in de ovenschaal. Doe hier het vleesmengsel over en maak het af met de kaassaus.
- Sprenkel er nog wat kaas overheen en bak de moussaka in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het gerecht 5 minuten rusten, alvorens je het serveert.
Tip: wil je een traditionelere moussaka maken met aubergine in plaats van courgette? Vervang de courgette dan voor aubergine. Eventueel kun je de ovenschotel ook afdekken met een laag aubergineplakken voordat je de kaas over het gerecht sprenkelt.
Lees ook: Recept: Koolhydraatarme pizza met een hele bijzondere bodem
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Ketovale | beeld: Adobe Stock