De kip wordt lekker romig dankzij de kokosroom
Voor een lekker stukje kipfilet zijn wij altijd wel te porren. Helemaal als dit stukje vlees ook nog eens met een goede portie knoflook, boter, champignons en room is bereid. Dit keer gebruikten we alleen geen slagroom, maar pakten we de kokosroom uit de kast. Het resultaat is zeker voor herhaling vatbaar!
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Hoe maak je de knoflook-champignonkip?
- Verkruimel het bouillonblokje in een klein kommetje en voeg de zeezout en zwarte peper toe. Roer even door en strooi dit mengsel gelijkmatig over beide kanten van de kipfilet.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de kipfilet goudbruin in zo’n 5 minuten. Draai de kipfilet om en bak opnieuw een paar minuten. Leg de kipfilet apart.
- Schep wat vet van de kip uit de pan als er veel vet uit de kipfilet is gekomen.
- Smelt de boter in de pan en voeg de champignons toe. Breng op smaak met wat zout.
- Bak de champignons een paar minuten en roer af en toe.
- Voeg de knoflook en tijm toe en bak even mee.
- Schenk de kokosroom bij de champignons en roer goed door.
- Doe de kipfilet weer in de pan en laat het geheel 10 minuten op een laag vuur staan.
- Voeg nog wat citroensap en -rasp toe. Roer opnieuw goed door.
- Serveer de kipfilet met verse bieslook.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Upside down bananencake
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill