Ingrediënten
  • Twee stukken kippenborst zonder vel en zonder botten
  • Zout
  • Peper
  • 80 gram patentbloem (all-purpose-flour)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, verhakseld
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 360 milliliter kippenbouillon
  • 80 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 225 gram capellini of spaghetti
Redactie Kookfans
Ingrediënten
  • Twee stukken kippenborst zonder vel en zonder botten
  • Zout
  • Peper
  • 80 gram patentbloem (all-purpose-flour)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, verhakseld
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 360 milliliter kippenbouillon
  • 80 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 225 gram capellini of spaghetti

Dit kipgerecht is fris, romig en ontzettend makkelijk

Men zegt niet voor niets dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is. Dit heerlijke gerecht uit de Italiaanse keuken bewijst het opnieuw. Fris, romig, en ontzettend smaakvol: met deze kip piccata zet je weer een heerlijke maaltijd op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de kip piccata:

  • Snijd de kip bijna open over de lengte, maar laat nog een randje van het vlees aan elkaar zitten. Vouw open als een boek of als een vlinder.
  • Dek de kip af met een stuk bakpapier, en gebruik de vleeshamer om de kip dun en mals te slaan. Snijd vervolgens het laatste stukje vlees ook door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal elk stuk vlees door een kom met bloem. Schud de overtollige bloem er voorzichtig af.
  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur. Doe hierin de olijfolie. De kip is klaar als deze goudbruin en krokant is. Dit duurt waarschijnlijk drie tot vijf minuten voor beide kanten. Hoe bruiner en krokanter, hoe beter.
  • Doe nu de witte wijn in de pan en kook tot deze met de helft gereduceerd is. Dit duurt ongeveer een minuut.
  • Voeg de boter, knoflook en kappertjes toe in de pan, en kook deze ongeveer twee minuten.
  • Roer het citroensap en de kippenbouillon er doorheen. Kook voor ongeveer vijf minuten, tot de saus een beetje ingedikt is.
  • Roer nu de room er doorheen. Doe vervolgens ook de kip terug in de pan.
  • Besprenkel het geheel nu met peterselie. Keer de kip af en toe om om deze goed te bedekken met de saus. Laat twee minuten sudderen tot de saus wat dikker is geworden.
  • Serveer de kip en saus met engelenhaarpasta (capellini) of gewoon spaghetti.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige citroenkip met asperges

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty